您的位置: 首页>>通知公告>>正文

时间:2019年5月25日上午9点

地点:E206

主讲人: 李景焕

题目: Infrastructure financing with project bond and credit default swap under public-private partnerships

摘要:

This paper elaborates the use of project bonds and a credit default swap (CDS) in infrastructure financing under public-private partnerships (PPPs). First, a structural model is presented and calibrated using market data to estimate the default probability of a project company in a PPP project, which lays the foundation for determining the CDS premium. Second, the CDS is priced using the risk-neutral valuation method. Third, sensitivity analysis is conducted to evaluate the impacts of project parameters including capital structure, asset rate of return and volatility, bankruptcy loss rate, and tax rate on the default probability and CDS premium. This study concludes that it is beneficial to governments, project companies, and bond holders to implement bond financing in PPP projects with a fairly priced CDS.

主讲人: 张志鹏

题目: 异质性视角下复杂网络上的合作演化及激励机制研究

摘要: 合作行为是人类社会发展的基础,其普遍存在于人类社会之中。但从生物进化角度来看,为什么这种合作行为广泛存在仍是一个未解之谜。为此,人们不断地探索能够促进合作演化的激励机制以更好地管理现实世界,而基于复杂网络的演化博弈是人们研究合作行为的重要手段之一。本文从异质性的视角出发,以复杂网络上的演化博弈为研究工具,分别针对囚徒困境博弈、雪堆博弈和公共物品博弈设计了能促进合作演化的激励机制,研究了多种因素对博弈者策略选择的影响,以此为出发点解释合作演化。